sábado, 16 de julio de 2011

projecte bar 5 pedres

aquest projecte parteix al març, fruit de diverses col·lavoracions anteriors amb en javi luna.
ell em comenta de la possibilitat de presentar una proposta de disseny integral per un nou local a es pujols, el seu client està interessat en fer-li canvis al nou local que tot just a agafat.
decidim unir-nos, en javi com a constructora, obra i pintura, i jo com a dissenyador del projecte, construcció de mobles, barres i coordinació dels elements a aconseguir.
presentem avant projecte a finals de març:
l'entorn natural de formentera, guiarà el projecte conceptual, i en concret les pedres.

volem fer un local pensat, que respiri formentera, i que s'allunyi de la onda " decorativi", es a dir, de tots aquests locals nous d'estètica homogénea i globalitzada que estan invaint l'illa, tots blancs, amb ciment gris polit al terra i elements tant usats que acaben per cansar.
és un repte divertit.
també ens enfrontem al repte d'un espai molt limitat en quant a tamany, perquè volem que es pugui esmorçar i dinar tranquilament, que es serveixi el famós aperitiu italià (no podem oblidar que està a es pujols) i que sigui un bar de copes i cocktail bar a la nit. tot això amb els seus ambients ben definits.
 els elements han de ser molt versàtils i s'han de pensar diferents distribucions amb la capacitat de definir aquests diferents ambients amb comoditat visual i operativa.
plantejo dues distribucions inicials que donen cabuda a altres paraleles:
per ajustar-nos a les noves necessitats, toca canviar bastant el que teniem. abans era un restaurant, "mr.marlin".
faig la cuina més petita, i apropo la barra principal. modifico els banys per guanyar sala, i aquesta la allibero al màxim.obro el tancament amb la petita terraça i intento integrar aquests dos espais.
és clar que els elements hauran de ser pocs, ben pensats i peces especials.
penso una segona barra, que durant el dia cumpleixi les funcions de servei, i per la nit es desplegui i sigui la barra dels cocktails. aquest element ha de ser molt visible i servir de reclam, l'ubico entre la terraça i la sala.
les taules  de dia, s'amaguen de nit i es converteixen en elements lumínics amb imatges sugerents. aquí intervé en josep maria. 
amb en javi i la sandra, comencem a definir colors i material, l'equip funciona.
algunes fotos:
No hay comentarios:

Publicar un comentario